Mail: ordre@andoytorv.no Tel: +47 76 14 43 00
Topp bilde

Visste du…

• Torv er helt essensielt for å sikre en stabil og forutsigbar produksjon ved dyrking av frukt, grønnsaker og blomster.

• Dersom du planter i torv med riktig tilførsel av næring, kan mange arter stå i den samme torven i flere år uten at den behøves å skiftes ut.

• Torv er en nødvendig bestanddel i en god jord. Har du en god og ferdig kompost kan du gjerne blande denne med torv, men komposten alene blir ofte for sterk for mange planter.

• Vi leverer et betydelig antall torvtak til små og store formål. Torvtak gir et særpreg på en vakker måte som umiddelbart vekker positive følelser. Vi leverer også store mengder plenjord i bulk til ulike prosjekter.

• 80 % av alle våre forsendelser sendes via sjøveien. Dette sparer veiene for belastning og miljøet for utslipp fra ett stort antall vogntog.

 


• Vi som forbrukere setter miljøfotavtrykk i mye av det vi foretar oss. Dette betyr i mange tilfeller utslipp av CO2. Vi håper du fortsetter å nyte hagen og plantene dine med god samvittighet, vel vitende om at det vekstmediumet du bruker kommer fra arealer vi forvalter på beste måte. Husk at dyrking av planter og grønnsaker binder CO2 samtidig som det gir rekreasjon og velvære.
 

«Torva har en karakter som passer veldig godt til vår potteplanteproduksjon. Alstroemeria står i samme torv i fem-seks år uten problemer. Vi er svært fornøyd med kvaliteten og den gode kontakten vi har med Andøytorv.» 

– Lunde Gartneri –